Innovativ Vision har nu sålt 500 system av WoodEye. Det var SIA Latvani från Lettland som blev ägare av WoodEye nummer 500 och valet föll på en WoodEye 5 Cross Cut. Affären signerades på fredagen den 10 maj på LIGNA 2013 mellan WoodEyes VD Jonas Eklind och SIA Latvanis VD Laimonis Onzuls.

“Det är en rejäl milstolpe för företaget. Jag är mycket stolt över vad vi lyckats åstadkomma på dessa år och framförallt vår utveckling på senare tid. Att vi nu får sälja vår femhundrade WoodEye här på LIGNA känns extra bra”. Detta säger Thomas Hall, säljansvarig för den baltiska marknaden.

Utöver försäljningen av nummer 500 genomfördes tre övriga affärer under LIGNA-mässan 2013. En WoodEye One såldes till det ryska företaget CJSC AVA company, en WoodEye 5 till en kund i Österrike och slutligen en uppgradering av WoodEye 4 till ett bolag i Kina. Montern blev välbesökt under hela veckan och LIGNA-mässan i sig slog flera rekord. Totalt besökte över 90,000 personer mässan och tog del av material från fler än 1600 utställare.

Den första WoodEye-scannern lanserades 1985 och sedan dess har Innovativ Vision behållit sin marknadsposition som teknikledare inom automatiserad träinspektion. Baserat på avancerad sensor-, data- och bildbehandlingsteknik, avsynar och analyserar WoodEye virket, vilket optimerar produktionen för bättre avkastning, värde och produktivitet. WoodEye levereras för olika applikationer såsom kap- och klyvsågning samt kvalitetssortering. Innovativ Vision har närmare 500 installationer, vilket inkluderar kunder som sågverk såväl som tillverkare av komponenter, möbler, fönster, konstruktionsvirke och limträbalk, panel- och listhyvling, limträlameller för plattor, parkett och golv.

För mer information, kontakta:
Jonas Eklind, VD, Innovativ Vision AB
Telefon: 0709-403580
E-post: jonas.eklind@ivab.se